Socialdemokratisk “solidaritet”

Göteborgs starke man Göran Johansson (s) kräver att flyktingar som kommit till Sverige via människosmugglare ska utvisas direkt, utan någon asylprövning, se artikel i SvD och DN. Migrationsminister Tobias Billström avfärdar med rätta detta förslag.

Göran Johanssons uttalande är mycket avslöjande för socialdemokraterna:

Vi kan aldrig acceptera ett system där flyktingrörelserna bygger på människosmuggling, där någon tjänar pengar på flyktingarnas katastrof

Tidigare har man hört socialdemokrater framföra liknande argument mot privat sjukvård, ingen ska få tjäna pengar på någon annans olycka.

Nu blir det tydligt vad denna inställning innebär i praktiken, nämligen att de som redan är utsatta ska straffas. I sin iver att inte låta någon flyktingsmugglare tjäna pengar så vill man skicka tillbaka flyktingar till en farlig tillvaro i hemlandet utan att pröva deras skyddsbehov. Man säger sig ogilla flyktingmugglarna, men straffar i praktiken flyktingarna.

Detta är socialdemokratisk “solidaritet” i praktiken.

Kommentarer är avstängda.