Sexköp och moralism

Enligt Metro (sidan 2) och Aftonbladet så har fotbollsspelaren Magnus Hedman av hovrätten dömts för sexköp. Tingsrätten friade, men hovrätten valde att fälla trots att det inte finns några bevis för att Hedman betalat pengar för att ha sex eller att han visste att kvinnan han hade sex med var prostituerad.

Hovrätten menar att p.g.a. kvinnans utmanade klädsel, sminkning och brutna engelska så borde Hedman ha insett att hon var prostituerad. Jag håller helt med Hanna Fridén om att detta är en unken sexualmoralism.

Detta är ännu ett exempel på att sexköpslagen (Brottsbalken 6:11) är sjuk och borde avskaffas. Det bör inte vara förbjudet att köpa sexuella tjänster av vuxna. Däremot bör det fortfarande vara förbjudet att köpa sexuella tjänster av barn under 18 år, så Brottsbalken 6:9 bör behållas.

Dessutom borde man ersätta sexköpslagen med en ny lag som förbjuder sexköp av traffickingoffer, med hårdare straff än idag. Hoppas bara att hovrätten inte per automatik börjar betrakta alla som talar engelska med brytning och klär sig utmanande som traffickingoffer.

Se tidigare inlägg.

2 kommentarer to “Sexköp och moralism”

  1. Mikael Ståldal » Arkiv » Hårdare sexköpslag säger:

    […] tidigare […]