Främlingsfientliga är det största hotet mot vårt samhälle

Det är svårt att smälta det terrordåd och den massaker som skedde i Norge igår.

Men jag noterar att den misstänkte gärningsmannen är politiskt aktiv i främlingsfientliga kretsar och varit kritisk till ett mångkulturellt samhälle.

Man kan ju undra vilket sorts samhälle den här typen av personer egentligen vill ha. Är det ett samhälle där regeringsbyggnader mitt i huvudstaden sprängs i luften och politiskt engagerande ungdomar (till stor del infödda norska) skjuts ihjäl på ett sommarläger? Är det vad man associerar, eller borde associera, med ett nordiskt samhälle? Är det vad som bygger ett gott samhälle?

Slutsatsen kan inte bli någon annan än att det största hotet mot det norska samhället är dessa främlingsfientliga krafter. Och jag tror inte att Sverige är annorlunda än Norge i det avseendet, även om vi dessbättre hittills varit (och förhoppningsvis kommer förbli) förskonade från den här typen av extrema händelser.

(Sen kan man också fråga sig om det är vettigt att en privatperson lagligt ska kunna få inneha automatvapen.)

5 kommentarer to “Främlingsfientliga är det största hotet mot vårt samhälle”

 1. Mia säger:

  Tänker du till lite så borde du inse att med den mycket osunda invandring och dom problem som den medfört givetvis kommer skapa galningar som denna. Dom som skapat detta MONSTER är dom som röstat för att ta hit männsiskor från främst MENA länderna , men det vill sådana som du inter erkänna eller förstå. Tragiskt. Sen ska vi komma ihåg att det var ett mirakel att inte en massa Svenskar dog i Stockholm, så vem var det som började ???. Sedan ska SD givetvis vara konsekventa, men dom inser nog vad som skapade denna människa, nämligen när staten skiter i sina egna och försöker skapa ett samhälle som vi inte vill ha.

 2. SvenskKurden säger:

  Mia du är ju fan otrolig, hur lyckades du skrapa ihop tillräckligt med hjärnceller att kunna skriva “captchan”?

 3. Mikael Ståldal säger:

  Mia,

  Tja, det är ju alltid möjligt att hävda “gör vi SI så kommer någon galning att göra SÅ”, men det finns inga rimliga belägg för det.

  Den som läst denna blogg ser att jag inte är odelat positiv till den migrations- och integrationspolitik som Sverige fört. Och jag har stundtals varit så kritisk att jag blivit kallad för rasistisk (vilket i och för sig inte är så svårt).

  Men det är en sak att vara kritisk till den migrations- och integrationspolitik som förts. Det är en helt annan sak att vara främligsfientlig, d.v.s. fientlig emot de utlänningar som kommit till Sverige och nu bor här. Det är dessa främlingsfientliga som sprider det hat som ger inspiration till de galningar som utför dåd som det i Norge.

 4. linda säger:

  Det där låter som taget ur Sverigepartiets framsida. Värre hyckleri får man leta efter. Dom påstår sig ta avstånd från detta som hänt i Norge men skriver i sitt deltagande att det är tack vare mångkulturen som denna unge man gjorde det han gjorde. Däremot använder dom muslimernas terrordåd till att hetsa mot folkgruppet. Så är man vit nationalist så har man tydligen rätt att döda andra människor för då är det mångkulturens fel men har man blivit extremist för att man kanske är trött på västvärldens förtryck på muslimska länderna då är det helt plötsligt en helt annan sak. Extremist som extremist! Man kan inte ta avstånd från något som man själv är med och hetsar fram!! Mia du får det att låta som att alla människor som vi har tagit in i Sverige endast är en börda men en sådan åsikt är absurd. Jag tycker det är så naivt att inte kunna gå ut och titta på hur samhället egentligen ser ut. Skulle alla invandrare och allt som kommit med invandringen helt plötsligt försvinna så skulle Sverige vara ett väldigt tomt land. Rosengård representerar en väldigt liten del av invandringen, om det nu är den “hemska” delen som du syftar på. Syrianer äger snart halva Stockholm, dom är som judarna, jobbar hårt och har blivit väldigt framgångsrika affärsmän, iranierna pratar snart bättre svenska än svenskar, dom flesta har nu väldigt starka statusjobb på marknaden, asiater gör väl heller inget ont utan sköter väl sig mestadels själva på marknaden,många kommer hit för att dom anställs som ingenjörer och datatekniker, polackerna plockar bär och jobbar på svenska byggfirmor, afrikanerna hittar du inom vården som tar hand om dom gamla när deras barn kastar in dom på hem, turkarna jobbar 24/7 på sina kebab och pizzaställen. Så var exakt är det för problem som du pratar om Mia? Förutom dom problemen som finns bland arbetslösa och rastlösa ungdomar i förorterna som för övrigt mestadels drabbar invandrare eftersom inte många svenskar bor i dessa områden. Och vad menar du med att staten skiter i sina egna? Det finns väl inga som är så väl serverade som svenskar??? Allt är inte svart och vitt. Undomar får inte jobb mycket pga ingen vågar anställa dem. dom är curlade, dom har inte alls samma arbetsmoral och vilja som 40-talisterna, något som kanske samhället snart måste vänja sig vid, många svenskar kraschar för att dom tar lån upp över öronen för att leva ett liv som de egentligen inte har råd med, allt för att passa in ett samhälle som är uppbyggt på vad du äger och har inte inte på vem du är. Missbruksproblem är också något som är vanligt i Sverige och som tvingar folk till konkurs och fattigdom. Så när du ser hemlösa så handlar det inte om att invandringen kostat dem ett liv på gatan om du tror det. Skapa ett samhälle som vi inte vill ha? Den var också rolig. Även om SD kom in så hade det mycket med att göra med att dom andra politikerna skötte sig så jäkla dåligt och att Sverige hade haft ett tufft år. SD är ett missnöjeparti och det som var mest intressant var att de enda orterna som röstade på SD var dom med minst invandring. Där det finns som mest invandrare där välkomnar svenskar mångkultur. Bortsett från kanske rosengård där t om invandrare röstade på SD för att dom tröttnade på systemet. Och det är systemet det är fel på. I dom länderna där det finns ett fungerande system där finns det inte heller problem med invandringen. Jag kan ta min egen ort som bevis för att ett mångkulturellt samhälle fungerar. Vi är en av dom mest fråmgångsrika i att få integrationen och gemenskapen att fungera. Här har det aldrig funnits några problem. Det blev ett långt inlägg det här. Kan bara avsluta med att säga att mångkulturen är här för att stanna, EMBRACE IT! 🙂 Världen är bättre gott och blandat…. i know, i min släkt har vi fyra olka härkomster.

 5. Mikael Ståldal » Arkiv » Fördöm våld och trakaserier säger:

  […] Nu är det viktigt att fördömma våld, hot och trakaserier, och stå upp för demokrati, yttrandefrihet och religionsfrihet. Vi måste av avstånd från såväl islamister, fascister och andra som utför eller uppmuntrar till våld, hot och trakaserier. Vi måste fördömma dagens islamistiska terrordåd i Paris i samma anda som vi fördömde det främlingsfientliga terrordådet i Norge 2011. […]