Under mitt jobb som nämndeman i tingsrätten så är det påfallande ofta som vi dömer folk för ringa narkotikabrott, d.v.s. bruk eller innehav av små mängder narkotika för eget bruk.

Jag frågar mig ofta vad meningen med att döma folk för narkotikabruk är. Den som brukar narkotika skadar ingen annan än sig själv (och ibland inte ens det). Det förekommer i och för sig att folk begår andra brott under inverkan av droger, men det gäller ju alkohol (som är tillåtet att bruka) också. Precis som när det gäller att köra bil utan bilbälte så frågar jag mig om det är rätt användning av rättsväsendets resurser.

Efter att ha läst denna artikel så blir det tydligt att svensk narkotikalagstiftning inte bara leder till onödigt resursslöseri, den är också direkt skadlig och helt orimlig.

Narkotikabruk och innehav av små mängder narkotika för eget bruk bör avkriminaliseras, vilket enklast sker genom att ta bort punkt 6 i 1 § Narkotikastrafflagen.

Det skulle dock inte hjälpa den MS-sjuka kvinnan i artikeln, eftersom hon dessutom odlat sin egen cannabis. Därför bör även läkemedel med cannabis tillåtas, precis som i Canada och Storbritannien.

Intressant? Andra bloggar om:


3 kommentarer till “Orimlig narkotikalagstiftning”  

 1. 1 Majk

  För att en modern kromokrati ska kunna fortsätta krävs 2 saker av medborgaren annars kollapsar den.

  1.Förtroende för dem styrande.

  2.Kunskapen frias och styret ändrar metoder ,2000 talet nu och kommunikation är vardagsmat man kan inte styra med okunskap längre det bygger bara motstånd i längden.

  Compaqs Vice Vd Sa en gång. Citat: Nu när internet tillåter människor dela med sig av sina upplevelser så tillåter detta folket få ta del av mera av makten och göra sin röst hörd.

  ; )

  Av aftonbladets nätläsare röstade 96,8 % för en legalisering för medicinalt bruk av cannabis.

  Av expressens var det 91,1 som svarade ja

  På frågan om allmän legalisering av cannabis svarade expressens läsare 51,1% ja.

  När inte medborgarens vilja upperätthålls kan man ju undra vad dom styrande sysslar med och vad dom tänker.

  Dags och ge upp hyckleriet (världen vaknar) och bevisa att framåtänkande är det ända rätta och sluta med lögnerna och missinformationen.

 2. 2 Majk

  Detta bevisar väl allt.

  http://www.fajaf.com/blog/a?blog=2&title=snalla_mr_costa_forklara_varfor_nederlan&page=1&more=1&c=1&tb=1&pb=1&disp=single

  Sjukaste svaren jag någonsin hört.

  Lyssna på Costas Ord.

  VI ÄR INGET DEBATTERANDE SAMHÄLLE.

  Jasså vad är då vi talar om då ?
  Diktatur ,och Maktmissbruk eller.?

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.