Det bör vara tillåtet att servera alkohol dygnet runt

I Göteborg funderar man på att inte tillåta någon krog att servera alkohol efter 03:00, se artikel i GP. Detta kritiseras förtjänstfullt av Adam Cwejman

Jag tänkte på detta när jag läste en artikel i Fokus om Malmö. Där har man som bekant stora problem med grovt våld och organiserad brottslighet, och det förefaller sannolikt att svartklubbar gynnar denna organiserad brottslighet. Och mer restriktiva öppettider riskerar att gynna svartklubbarna.

Problemet med alltför restriktiva regler kring nöjen är att det tenderar att driva i grunden hederliga, men naiva och/eller mindre nogaräknade personer till svartklubbar och annan verksamhet som gynnar den organiserad brottsligheten. Lösningen är att minska restriktionerna så att fler människor blir nöjda och tillfredställda med lagliga alternativ, då kan vi svälta ut svartklubbar och organiserad brottslighet.

Utskänkningstillstånd för alkohol bör gälla dygnet runt, det bör vara helt upp till varje krog att besluta om vilka öppettider man vill ha. Samtidigt ska man vara snabb med att helt dra in tillståndet från krogar som inte sköter sig.

I samband med detta bör även kravet på danstillstånd omgående avskaffas.

Kommentarer är avstängda.